Daca va plac maslinele si ansoa (hamsiile), sunteti pe frecventa care trebuie. Daca nu, puteti schimba canalul, pentru ca urmeaza o reteta de tapenade. Reteta de la care am pornit o puteti gasiti aici. Aveti nevoie de:
1. O cana – cca. 200g – de masline Kalamata (sunt cele de culoare mai rosiataica)
2. 3-4 fileuri de ansoa in ulei
3. o lingura de capere
4. un catel de usturoi
5. unt si busuioc pentru servire.
Catelul de usuroi se pune la foc mic intr-o tigaie ( fara ulei), se lasa pana se inmoaie si apoi se curata de foi. Se scot samburii de la masline
Se pun maslinele, ansoa, caperele si catelul de usturoi intr-un blender si se mixeaza bine.
Pasta de masline si ansoa e gata. Eu v-o recomand cu paine prajita, unt si frunze de busuioc
Tapenade se poate pastra intr-un borcanel, cu ulei de masline deasupra. Pofta buna!
frumoase fotografii, buna reteta!