Tapenade – pasta de masline si ansoa

Daca va plac maslinele si ansoa (hamsiile), sunteti pe frecventa care trebuie. Daca nu, puteti schimba canalul, pentru ca urmeaza o reteta de tapenade. Reteta de la care am pornit o puteti gasiti aici. Aveti nevoie de:

1. O cana – cca. 200g – de masline Kalamata (sunt cele de culoare mai rosiataica)

2. 3-4 fileuri de ansoa in ulei

3. o lingura de capere

4. un catel de usturoi

5. unt si busuioc pentru servire.

Catelul de usuroi se pune la foc mic intr-o tigaie ( fara ulei), se lasa pana se inmoaie si apoi se curata de foi. Se scot samburii de la masline

Se pun maslinele, ansoa, caperele si catelul de usturoi intr-un blender si se mixeaza bine.

Pasta de masline si ansoa e gata. Eu v-o recomand cu paine prajita, unt si frunze de busuioc

Tapenade se poate pastra intr-un borcanel, cu ulei de masline deasupra. Pofta buna!

Un gând despre &8222;Tapenade – pasta de masline si ansoa&8221;

Lasă un răspuns către Zana Eficientei Anulează răspunsul