Chec cu nuca de cocos si scortisoara

CE GATIM

Asta e genul de prajitura care-mi place. Nu are crema si merge perfect la micul dejun cu un pahar de lapte. In plus, se prepara usor si rapid. Nu este chiar un chec, in reteta din care m-am inspirat se numea Jamaican Coconut Bread. Dar asta e mai putin important. Important este gustul.

Ingrediente:

1. 150g nuca de cocos rasa

2.  300g faina

3.  2 oua

4. 150g zahar pudra

5. 75g unt la temperatura camerei

6. 300ml lapte

7. 2  lingurite de scortisoara

8. 1 lingurita de esenta de vanilie si un pliculet de praf de copt

Se incalzeste cuptorul la 190°C.

Intr-un bol se amesteca usor ouale, laptele si esenta de vanile.

Intr-un vas mai mare se amesteca faina, zaharul, nuca de cocos, scortisoara, praful de copt

Se toarna amestecul de lapte si ou in mijlocul vasului si se incorporeaza, putin cate putin, amestecul cu faina.

Dupa ce s-a format o pasta groasa si omogena se adauga untul taiat bucatele si se amesteca bine. Se pune apoi intr-o tava de chec (unsa cu margarina si tapetata cu faina) si se introduce la cuptor. Inainte, puteti presara deasupra un pic de nuca.

Se lasa aproximativ o ora.

Lasati checul sa se raceasca inainte de a taia feliile.

Pofta buna!

7 gânduri despre &8222;Chec cu nuca de cocos si scortisoara&8221;

  1. Heeeiii!!! Bine ai revenit! Si cu o schimbare pozitiva de imagine… Am tot asteptat postari, am crezut ca te-ai lasat… Spor si multa inspiratie! Si la cat mai multe retete simple si delicioase!

  2. Salut! In sfarsit dai si tu un semn de viata… Ce s-a intamplat de ai lipsit asa de mult? Credeam ca ma am ramas fara concurenta…😉
    Bafta multa acum la relansare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s