Vargabeles

Vargabeles (se citeste vorgobelesh) este o mancare ungureasca si este una din retetele mele preferate de week-end. Nu stiu care e traducerea exacta dar ii putem spune budinca de branza dulce cu taitei lati.

Daca nu v-ati intalnit cu asa ceva pana acum, atunci e cazul sa incercati reteta, n-o sa aveti niciun regret:

Ingrediente:

1. 500g branza proaspata de vaci

2. 4 oua

3. 100ml lapte smantanit

4. 2 linguri stafide

5. o lingura coji de portocala confiate

6. cateva foi de lasagna pentru a tapeta tava

7. 200g taitei lati (cu ou)

8. 4-5 linguri de zahar

9. esenta de vanilie

Puneti pe foc o oala cu apa si un pic de sare  in care veti fierbe pe rand foile de lasagna si taiteii lati. Pastele se lasa doar pana cand sunt fierte „pe jumatate”. Taitei scoateti-i si lasati-i intr-o strecuratoare pentru a se scurge bine de apa. Cu foile de lasagna se tapeteaza tava. Lasati cateva foi si pentru a acoperi la sfarsit intregul varagabeles.

Intr-un bol amestecati cu un mixer branza de vaci, galbenusurile oualor, 3-4 linguri de zahar, stafidele, cojile de portocala, esenta de vanilie si smantana. Smantana pe care am folosit-o este de la NaturLact, este excelenta,  ca de altfel orice produs cu aceasta marca.

Albusurile se bat spuma impreuna cu o lingura de zahar

Acum va trebui sa omogenizati bine amestecul cu braza dulce, taiteii lati si spuma de ou

Turnati tot amestecul in tava

Acoperiti totul cu foile de lasagna ramase si puneti tava la cuptorul incins la 170grC. Puteti pune deasupra cateva bucatele de unt. Va recomand sa stropiti deasupra, din cand in cand, cu un pic de lapte pentru a evita ca foile de lasagna sa se intareasca.

Lasati la cuptor 40-50 minute

Jó étvágyat kívánunk, altfel spus: Pofta buna!

8 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Natalia spune:

    M-au intrigat produsele NaturLact, oare se gasesc si la Bucuresti?
    Budinca arata tare bine, cu siguranta am s-o fac intr-o zi.

    1. simplis spune:

      Eu, in Cluj, le-am gasit produsele doar intr-un singur magazin, si acela unul mic, „de cartier”; nu stiu ce sa zic de Bucuresti. Cel mai sigur e sa le dai un telefon.

  2. Giana spune:

    Tre sa fie o nebunie! O fac în uikend de musai!
    Felicitaţiones!

  3. Tavi spune:

    Incepand cu data de 1 iunie 2010, Bucataria lui Tavi impreuna cu Angst si Jurnalul National organizeaza concursul culinar “Gateste cu Tavi”.

    Mai multe amanunte pe http://www.all-food.ro/concurs/

    Mi-ar face mare placere sa participi!

    Tavi

    1. simplis spune:

      Multumesc pentru invitatie. As participa si eu cu placere daca sistemul de vot ar fi altul. Multa bafta!

  4. marrynusha spune:

    ce bine arata…p.s..bn ca me-ai zis cum se pronunta;))

  5. queen spune:

    in Bucuresti sigur nu o sa gasiti produse Naturlact,fabrica fiind tocmai in capatul opus al tzarii :)) La CJ ar trebui sa fie la toate magazinele de „cartier” exclus supermarketuri.Alte orase unde gasitzi sunt:arad,oradea,baiamare,prin judetzul salaj,in timisoara ar fi ceva sanse.

  6. Zazuza spune:

    in ultima vreme, pe unde deschid vreo pagina, dau peste bunatatea asta, facuta in fel si chip, reteta de baza aceeasi, dar fiecare vine cu o nota personala. ceea ce e minunat. oricum, cred ca trebuie sa incerc si eu, ca prea imi iese in cale 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s