Tarta cu dovlecei si praz

CE GATIM

Poate ca denumirea de tarta nu e cea mai buna dar altceva mai potrivit n-am gasit; daca aveti alta idee, este binevenita.

Reteta de la care am pornit o gasiti  aici.

Adaptarea mea e urmatoarea:

Ingrediente:

1. 300g faina (am folosit un amestec de 200g faina alba si 100g faina integrala)

2. 250g dovlecei

3. 75-100g praz

4. patrunjel

5. 100ml iaurt

6. 200g branza (parmezan, cascaval, telemea, etc)

7. 100g unt

8. 2 oua

9. un pliculet praf de copt

10. sare

Se dau dovleceii pe razatoare

Prazul se taie si se caleste. Cozile se toaca impreuna cu patrunjelul.

Se bat ouale, se rade branza si apoi se amesteca toate ingredintele. Va trebui sa lasati un pic de ou pentru a unge tarta inainte de-a o pune la cuptor. Va rezulta un aluat destul de lipicios care se intinde intr-o tava.  Tava va fi unsa in prealabil cu un pic de margarina peste care se presara faina.

Se introduce in cuptorul incins la 200grC si se lasa cam 30 de minute, pana se rumeneste

Pofta buna!

9 gânduri despre &8222;Tarta cu dovlecei si praz&8221;

  1. Am facut si eu tarta,d ar mi-a iesit necoapta in interior. Nu cumva e cam multa faina? Are un aspect de glici. Ce-i drept, am avut o tava de portelan cam mica si e posibil sa fi fost cam groasa tarta? A mea e dubla la inaltime, fata de ce vad eu in pozele de pe site. O s-o mai fac o data, pt ca imi place mult combinatia de praz si dovlecel dar cred ca voi pune mai putina faina si mai mult praz, de exemplu.

    1. Si mie imi place mut combinatia.
      Grosimea aluatului pare sa fost problema. Tava in care am facut eu tarata are 30cm. Mult succes data viitore!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s