Pui cu smantana

IMG_6792

Ingrediente:

1. 400g piept de pui taiat cubulete (se pot folosi si pulpe sau aripi, intregi, fara nici o problema)

IMG_6770

2. 200ml lapte

3. 2 linguri de faina

4. 3 linguri de smantana ( de preferat mai acra)

5. un catel de usturoi

ingrediente

Puiul se sareaza si se pipereaza si se pune la calit intr-o cratita cu putin ulei. Cand carnea incepe se devina alba

pui

se aduga 50-60ml de apa si se lasa la fiert. Dupa ce pieptul s-a fiert se scoate pe o farfurie. Daca se folosesc pulpe sau aripi va trebui mai multa apa deoarece se fierb mai greu.

IMG_6781

In apa in care a fiert puiul se aduga 2 linguri de faina si se amesteca

faina

se toarna treptat laptele si se lasa la foc mic, amestecand mereu.

sos

Dupa 10 minute de fiert se pune si smantana. Se mai lasa 5 minute apoi se sareaza si se pipereaza. La final se aduga pieptul de pui si usturoiul tocat marunt.IMG_6783

Recomandat cu mamaliguta.

pui cu smantana

Pofta buna!

6 gânduri despre &8222;Pui cu smantana&8221;

  1. Ummm ce bine arată! Eu fac cu picioruse de pui si când le calesc pun si nişte ciuperci si ceapa sa dea mai mult gust. Cateodata mai pun si ardei dar mai rar. Si când nu am mamaliguta fierb nişte orez brun

Lasă un răspuns către Mihai Lambru Anulează răspunsul