Ingrediente:
1. 400g piept de pui taiat cubulete (se pot folosi si pulpe sau aripi, intregi, fara nici o problema)
2. 200ml lapte
3. 2 linguri de faina
4. 3 linguri de smantana ( de preferat mai acra)
5. un catel de usturoi
Puiul se sareaza si se pipereaza si se pune la calit intr-o cratita cu putin ulei. Cand carnea incepe se devina alba
se aduga 50-60ml de apa si se lasa la fiert. Dupa ce pieptul s-a fiert se scoate pe o farfurie. Daca se folosesc pulpe sau aripi va trebui mai multa apa deoarece se fierb mai greu.
In apa in care a fiert puiul se aduga 2 linguri de faina si se amesteca
se toarna treptat laptele si se lasa la foc mic, amestecand mereu.
Dupa 10 minute de fiert se pune si smantana. Se mai lasa 5 minute apoi se sareaza si se pipereaza. La final se aduga pieptul de pui si usturoiul tocat marunt.
Recomandat cu mamaliguta.
Pofta buna!
Merge și un pic de pătrunjel deasupra 😉
Arata bine, pacat ca nu mai mananc carne. Dar poate fac o exceptie ca pare simplu de gatit.
Salut si bine ai revenit! Arata bine de tot!
Ummm ce bine arată! Eu fac cu picioruse de pui si când le calesc pun si nişte ciuperci si ceapa sa dea mai mult gust. Cateodata mai pun si ardei dar mai rar. Si când nu am mamaliguta fierb nişte orez brun
nu am inteles dece adaugat lapte la snitele ?se pune apa minerala inghetata si faina atit
deci cum?