Ingrediente:
1. 1kg vinete
2. 500g carne tocata (amestec vita-porc)
3. o ceapa si 2 catei de usturoi
4. 2 rosii
Taiati vinetele felii de 1cm
Sarati feliile de vinete si lasati-le 20 de minute la scurs, intr-o strecuratoare.
Cat timp vinetele stau la scurs caliti ceapa, usturoiul si carnea tocata. Nu uitati de sare si piper
Dupa ce feliile de vinete au lasat ceva din apa, spalati-le si stergeti-le bine cu prosoape de hartie.
Asezati intr-o cratita straturi de vinete, carne si felii de rosii
Puneti cratita la cuptor la 150grC. Cam intr-o ora mancarea este gata
Pofta buna!
Arată foarte, foarte bine!
vinetele se scurg mai bine dc se pun sub teasc, in orice caz sa fie apasate de ceva greu.
mersi de info. recunosc, am cautat pe dex:
TEASC, teascuri, s.n. 1. Presa manuala cu ajutorul careia se storc strugurii, semintele plantelor oleaginoase etc. pentru a se obtine mustul, uleiul – http://www.dexonline.ro
superbe poze! iar pentru retete , multumim……ma duc in market si prin piata