Pastai scazute cu usturoi

mancare de pastai cu usturoi

Am mancat prima data aceste pastai scazute cu usturoi intr-o manastire de maicute, in judetul Galati.  Ajunsesem acolo intr-o seara, oarecum din intamplare, dupa un drum lung si obositor.  Maicile erau foarte ospitaliere, in trapeza era liniste si pace (chiar daca mai era acolo si un grup mare de turisti), painea era foarte proaspata; mi s-a parut cea mai ‘dumnezeiasca’ mancare – pe cat de simpla, pe atat de buna. Au trecut 11 ani de-atunci si in fiecare vara mananc, de doua-trei  ori, fasole verde scazuta cu ulei si mult usturoi.

Ingrediente:

1. 500g fasole pastai

pastai

2. 6-7 catei de usturoi

usturoi

3. 5 linguri de ulei

Pastaile de fasole se spala bine, se curata de capete si se taie bucatele

fasole pastai

Usturoiul se curata si se taie marunt

usturoi tocat

Se pune uleiul intr-o cratita la foc mic si se adauga pastaile impreuna cu usturoiul; se pune sare si piper

mancare pastai

Daca  fasolea este foarte proaspata nu va fi nevoie sa mai adaugati apa. Eu am turnat 100ml cam dupa 30minute. Am tinut mancarea pe foc 1h si 30min dar, din nou, daca fasolea e proapata, dureaza maxim o ora.  Trebuie sa amestecati pentru a evita ‘arsurile’

Cand este gata taiati o rosie langa si

pastai cu usturoi

Pofta mare!

<< gogosi

3 gânduri despre &8222;Pastai scazute cu usturoi&8221;

  1. multumesc pt reteta…. doream sa fie fara sos de rosii si doar la tine am gasit asa ceva…. acum ma apuc de ea…. arata f bine in poze, sunt convinsa ca asa e si la gust

Lasă un comentariu