Am mancat prima data aceste pastai scazute cu usturoi intr-o manastire de maicute, in judetul Galati. Ajunsesem acolo intr-o seara, oarecum din intamplare, dupa un drum lung si obositor. Maicile erau foarte ospitaliere, in trapeza era liniste si pace (chiar daca mai era acolo si un grup mare de turisti), painea era foarte proaspata; mi s-a parut cea mai ‘dumnezeiasca’ mancare – pe cat de simpla, pe atat de buna. Au trecut 11 ani de-atunci si in fiecare vara mananc, de doua-trei ori, fasole verde scazuta cu ulei si mult usturoi.
Ingrediente:
1. 500g fasole pastai
2. 6-7 catei de usturoi
3. 5 linguri de ulei
Pastaile de fasole se spala bine, se curata de capete si se taie bucatele
Usturoiul se curata si se taie marunt
Se pune uleiul intr-o cratita la foc mic si se adauga pastaile impreuna cu usturoiul; se pune sare si piper
Daca fasolea este foarte proaspata nu va fi nevoie sa mai adaugati apa. Eu am turnat 100ml cam dupa 30minute. Am tinut mancarea pe foc 1h si 30min dar, din nou, daca fasolea e proapata, dureaza maxim o ora. Trebuie sa amestecati pentru a evita ‘arsurile’
Cand este gata taiati o rosie langa si
Pofta mare!
Pozele sunt superbe…nu-mi pot lua ochii de la ele 🙂
E o mincare din copilaria mea, un deliciu absolut!
Pozele sint minunate, subscriu si eu.
multumesc pt reteta…. doream sa fie fara sos de rosii si doar la tine am gasit asa ceva…. acum ma apuc de ea…. arata f bine in poze, sunt convinsa ca asa e si la gust