Cas pane

CE GATIM

cas de oaie pane

Casul pane e una din acele mancaruri care imi fac intodeauna pofta. Casul de oaie in sine il consider unul din cele mai bune tipuri de branza (nici un cascaval nu se compara cu casul de oaie proaspat. Casul din lapte de capra e undeva tot acolo in topul preferintelor, poate un pic mai sus, dar e foarte greu de gasit). E incredibil,  fie cu rosii, fie cu ceapa verde sau ridichi . Dar daca mai e si pane e si mai bine.

Ingrediente:

1. 4 felii de cas

cas de oaie

2. 1 ou batut, cu sare si piper

cas pane ou batut

3. o lingura de faina si una de pesmet

cas pane faina pesmet

4. 3-4 linguri de ulei, cat sa acopere fundul tigaii

Puneti uleiul la incins. Puneti un strop de ou in tigaie pentru a vedea cand se  incige. Treceti feliile de cas, pe ambele parti,  prin faina apoi  pe rand prin oul batut si prin pesmet si asezati-le in tigaie.

cas pane 1

In nici un minut se pot intoarce pe cealalta parte

cas pane 2

Dupa ce s-au facut asezati-le pe o farfurie alaturi de rosii cu busuioc si nu lasati casul sa se raceasca. Poate va trebui sa-l mai sarati un pic.

cas pane cu rosii

Pofta buna!

timp de preparare: 10-15min

<< ciorba de pastai

rulouri de vinete umplute >>

8 gânduri despre &8222;Cas pane&8221;

  1. Foarte bun, dar mie nu pre imi iese, se cam imprastie la prajit. Il tii inainte la congelator putin? Am incercat si cu cascaval din magazin si aceeasi poveste. Am cumparat odata de la Kaufland un sortiment de branza semitare Edam si aceea am putu-o face pane. Daca ai vreun secret impartasestemi-l !

    1. N-am patit sa mi se imprastie, asa ca nu prea stiu ce sa zic. Ar putea fi niste cauze: casul de oaie poate continea si ceva lapte de vaca, focul era prea puternic. Sau, poate, feliile de cas nu erau foarte bine acoperite cu faina, ou si pesmet pe toata suprafata lor, inclusiv pe margini – amestecul acesta ar trebui sa faca o crusta inainte ca temperatura casului sa fie prea mare si sa-l faca sa se destrame.

  2. secretul casului pane consta in iscaciunea lui
    in zona unde locuiesc se gaseste cas si diverse sortimente de brinza la piata direct de la sursa,adica de la tarani.pt un cas pane reusit trebuie sa fie bine legat si nu foarte faramicios si se tau feliile ceva mai groase,se tin pe un servet ciuteva minute ca sa absoarba zerul si se da prin faina de3 mai multe ori inainte de a fi tavalit prin ou si pesmet.POFTA BUNA

  3. Nadia, scumpă, Elisa are dreptate! „Secretul” consta in uscaciunea casului. Asa ca poti folosi orice fel de cas sau cascaval, dar asigura-te inainte ca l-ai scurs bine.
    Apoi da-l prin faina, ou, pesmet, cu mare grija sa nu ramana colturi netapetate cu pesmet, deoarece pe acolo va începe caşul tău să „curgă”.
    Si inca un „secret”: incinge bine uleiul, dacă vrei ca panajul să facă rapid o crustă în jurul caşului (caşcavalului).
    Iar dacă vrei ceva inedit, amestecă în pesmet susan, sau dupa pesmet, trece feliile din nou prin ou si apoi prin susan curat. E o demenţă, se mănâncă cu uşile închise şi dreperiile trase, de frica vecinilor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s