Linguine cu mazare boabe si pasta de busuioc

CE GATIM

Linguine cu mazare verde si pasta  busuioc

Ingrediente:

1. 500g mazare pastai (exclus mazare la borcan)

mazare verde pastai

2. 400g linguine (sau tagliatelle)

linguine-

2. 30-40 frunzulite de busuioc proaspat

3. 150-200g branza de burduf

4. 15-20 alune (sau 7-10 nuci)

5. un catel de usturoi

ingrediente pasta busuioc

6. ulei de masline

7. 15-20 boabe de piper sfaramat

piper

Pasta de busuioc:

Puneti catelul de usturoi (necuratat!) intr-o tigaie (fara ulei) la foc mic, pana cand incepe sa se rumeneasca. Astfel devine moale in interior si usor de incorporat in pasta de busuioc. Rulati 5-6 frunzulite de busuioc o data si tocati-le marunt. Punetibusuiocul intr-o canita impreuna cu o lingura de ulei de masline si amestecati foarte bine. Alunele le puteti da pe o razatoare mica sau le puteti sfarma pe un dog de lemn.  Amestecati branza de burduf cu busuiocul, catelul de usturoi, alunele si piperul. Adaugati ulei de masline pentru a forma o pasta omogena.

pesto

Puneti pastele la fiert in 4 litri de apa in care ati adugat sare si o lingura de ulei de masline. Dupa ce s-au fiert asezati-le imediat intr-o strecuratoare si treceti-le printr-un jet de apa rece pentru a nu deveni lipicioase.

linguine

Curatati mazarea boabe

mazare boabe

Si puneti-o 10 minute la foc mic impreuna cu o lingura de ulei de masline si putina sare.

mazare

Dupa ce mazarea s-a inmuiat un pic amestecati linguinele impreuna cu pasta de busuioc si mazarea boabe. Puneti pastele la foc mic 1-2 minute pana cand se topeste branza de burduf.

linguine cu mazare boabe, pasta de busuioc

Pofta buna!

timp de preparare: 45min

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s