Lasagna

CE GATIM

-lasagnia

Ingrediente:

1. 400g paste lasagna

paste lasagna

2. 200g branza (burduf, cascaval, mozzarella)

pt. sos bechamel

3. 75g unt

4. 4 linguri faina

5. 500ml lapte

6. nucsoara

pt. sos bolognese

7. 500g carne de vita

8. 4 rosii

9. 250g suc de rosii

10. o ceapa, un morcov, 2catei de usturoi

11. rozmarin

120 ulei de masline

Sosul Bechamel

Puneti untul taiat bucatele intr-o cratita.  Lasati-l la foc mic sa se topeasca. Adaugati faina, amestecand in continuu, si laptele putin cate putin. Adaugati sare, piper si nucsoara. Trebuie sa dea in clocot apoi luati de pe foc.

sos bechamel

Sos Bolognese

Tocati ceapa si usturoiul, dati morcovul pe o razatoare mica si caliti-le in putin ulei. Adaugati carnea de vita tocata. Cand carnea este aproape prajita adaugati rosiile, curatate de pielita si taiate cubulete, impreuna cu sucul de rosii. Mai lasati 35 de minute la fiert. La sfarsit adaugati 3 linguri ulei de masline si cateva frunze de rozmarin

sos bolognese

Pe o tava turnati  sos bechamel, apoi sos bolognese, un strat de paste lasagna presarat cu branza. Repetati operatiunea pana la terminarea ingredientelor. Ultimul strat va fi de sos bechamel.

lasagna

Introduceti in cuptorul incins la 200grC pentru 20-25min

lasagna in cuptor

Taiati-o felii cat este calda

lasagna-

Pofta buna!

timp de preparare: 1h35min

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s