Chifle

CE GATIM

chifle

1. 400g faina

2. 50g malai

3. 50g fulgi de ovaz

4. 2 cepe verzi

5. 25g drojdie proaspata

6. o lingurita de zahar

7. 150ml lapte cald

8. 150ml apa minerala

9. 3 linguri de ulei de masline

10. o lingura de sare

Amestecati ingredientele de mai sus si framantati pana se formeaza un aluat un pic elastic si care nu se prinde. Daca faceti operatiunea manual va dura circa 30min. Un robot de bucatarie face treaba in 5 min

chifle cu ceapa

In bolul robotului de bucatarie puneti intai ingredientele solide si dupa ce incepe amestecarea turnati si laptele, apa si uleiul.

Cam asa ar trebui sa arate aluatul:

aluat chifle

Lasati-l la dospit, intr-un vas acoperit, pentru cel putin 2 ore

aluat chifle cu ceapa

Incintei cuptorul la 190grC. Tapetati o tava cu margarina si un pic de faina, formati chiflele si aranjatile in tava. Ungeti-le cu unt iar apoi puteti presara mac sau seminte de susan. La cuptor cu ele!

chifle cu mac

In 40-45min sunt gata

chifle cuptor

Faceti rapid o salata de rosii cu ulei, scoateti untul din frigider si pofta mare!

chifle cu salata de rosii

timp de preparare: 3h 15min

timp efectiv de lucru: 30min

2 gânduri despre &8222;Chifle&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s