Oua umplute

CE GATIM

oua umplute

Ingrediente:

1. 11 oua

2. o conserva de pateu (de porc, pui, vegetarian. Puteti folosi si ton din conserva sau 150g branza feta)

3. 200ml ulei

4. 150ml smantana

5. un varf de lingurita de mustar

6. tarhon

Intr-o cratita cu apa rece si multa sare se pun la fiert 10 oua. Dupa ce incepe fierberea se lasa 15min, se iau de pe foc si se pun ouale sub jet de apa rece (puteti pune peste ele gheata).

Ouale se decojesc, se spala si se taie in jumatati

oua umplute

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu pateul, cu sare si piper pana se formeaza o pasta omogena

oua umplute - pasta

Cu aceasta pasta se umplu ouale

oua umplute

Dupa ce le-ati umplut asezatile intr-un bol

oua umplute

Maioneza

Cat timp fierb ouale se pune  galbenusul unui ou proaspat intr-un bol,se adauga un pic de mustar si se amesteca bine. Se toarna ulei putin cate putin amestecand constant. Puneti uleiul intr-o parte a bolului si amestecati in partea cealalta pentru a ingloba uleiul treptat si pentru a evita ca maioneza sa se taie. Daca s-a taiat cumva adaugati un pic de smantana sau inca un pic de mustar

oua umplute - maioneza

Se toarna smantana peste maioneza, se amesteca si se adauga sare si tarhon

oua umplute

oua umplute

Se toarna sosul de maioneza peste ouale umplute

oua umplute

Pofta mare!

timp de preparare: 35min

2 gânduri despre &8222;Oua umplute&8221;

  1. imi permiti un pic sa adaug si eu ceva la punctul doi ( de oarece nu-mi place pateul de orice culoare -plus ca contine si conservanti si alte chestii pe care nu le cunosc)

    – chiar daca iti ia mai mult timp sa stii ca rezultatul e peste asteptari.

    2. iei niste ficatei proaspeti (atentie nu congelati) si ii pui la fiert, imediat dupa ce iti dai seama ca sunt fierti (daca astepti un pic mai mult se intaresc) si la fel ca si cu pateul ii mesteci cu galbenusurile putin.
    ca sa nu fie prea sec, eu auresc niste ceapa tocata marunt in unt si impreuna cu amestecul de ficatei cu galbenus umplu ouale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s