Chec cu ciocolata si piure de castane

CE GATIM

Ingrediente:

1. 100g ciocolata cu lapte si 100g ciocolata neagra

tort-0021

2. 350g piure de castane

tort-009ff

3. 150g de unt taiat cubulete

tort-003

4. 4oua

tort-012

5. 75g de zahar

6. o lingurita faina si o bucatica margarina sau unt

Se incalzeste cuptorul la 150 grC.

Ciocolata se topeste  in cuptorul cu microunde sau la bain marin

tort-011

apoi se aduga untul (daca e nevoie se mai incalzeste putin pentru a usura formarea unei paste omogene) si piureul de castane. Se amesteca bine. Urmeaza  incorporarea galbenusurile adugate unul cate unu:

tort-0171

Separat se bat albusurile turnand treptat cele 75g de zahar pana cand compozitia devine o spuma care nu curge

tort-019

Compozita de ciocolata, unt, oua si castane se toarna peste spuma de albusuri si se amesteca

tort-022

Tava de chec se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina

tort-023

iar apoi se pune aluatul

tort-029

Se lasa o ora in cuptorul incins la 150 grC.  dupa coacere trebuie lasat sa se raceasca bine (in frigider),  se scoate apoi din forma  si se serevste

tort-032

Pofta buna!

timp de preparare 85 minute

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s