Clatite umplute cu branza dulce

silicagel-082

Ingrediente:

pentru clatite:

1. 500g faina

2. 300ml lapte

3. 2 oua

4. un pic de zahar, un pic de sare, un pic coaja de lamaie (sau portocala) rasa

pentru umplutura:

1. 500g branza proapata de vaca

2. 50g stafide

3. 2 oua

4. un zahar vanilat

pentru sosul caramel:

1. 5 linguri de zahar

2. 300g lapte

Clatitele

Toate ingredientele pentru clatite trebuie sa fie la temperatura camerei.

Ouale se sparg,se pun intr-un bol incapator si se bat bine impreuna cu zaharul, sarea si coaja de lamaie. Se toarna apoi faina si se amesteca cu ouale.  Se completeazal cu lapte, turnand cate putin si batand bine cu telul pana cand amestecul devine omogen si fara cocoloase de faina. Stiti ca aluatul de clatite este numai bun daca, atunci cand ridicati telul, el curge usor intr-un singur fir. Daca este prea gros vor cadea incetut picuri si va trebui sa completati aluatul fie cu lapte, fie cu apa minerala. Daca este prea subtire va curge siroaie si va trebui sa compltetati cu faina.

clatite

Intr-o tigaie puneti o lingurita de ulei, o lasati sa se incinga si turnati cam un polonic de aluat de clatite. nu e nici o problema da prima clatita va iesi prea groasa sau prea subtire, e de incercare oricum. Verificati clatita, sa fie facuta pe o parte, si o intoarceti pe cealata. Este obligatoriu sa aruncati clatita in aer atunci cand o intoarceti – profitati de prima clatita pentru a capata experienta in cazul in care nu aveti.

clatita

Umplutura

Spargeti oauale si separati albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu branza de vaca, cu stafidele si cu zaharul vanilat. Albusurile se bat spuma si se pun peste branza.

clatite

Sosul caramel

Se pune zaharul intr-o cratita – tigaie ( sa fie smaltuite) la foc mic. Cand incepe sa-si schimbe culoarea inspre caramel se amesteca cu o lingura de lemn pana cand prinde o culoare uniforma (nici prea deschisa caci va fi prea dulce, nici prea inchisa caci va fi amar) si se adauga apa putin cate putin pentru a putea dizolva zaharul. Cand capata o consistenta fluida-vascoasa se ia de pe foc si se amesteca cu laptele cald

clatite

Acum puteti incepe sa impaturati clatitele.

Se pune o lingura din umplutura intr-un capat al clatitei,

clatite

se da clatita in doua

clatite

si apoi se ruleaza

clatite

Dupa ce faceti asta asezati clatitele intr-o cratita, turnati sosul caramel

clatite

si bagati totul in cuptorul incins la 150 grC pana cand clatitele se rumenesc iar sosul caramel este absorbit in intregime.

clatite

Sunt excelente. Pofta buna!

timp de preparare: 1h 30min

About these ads

~ prin simplis pe 06/05/2009.

Un răspuns to “Clatite umplute cu branza dulce”

  1. super bune, am gustat si intr-adevar arata exact ca in poze, sunt sigura ca nu va puteti abtine sa nu gustati :-)

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 31 other followers